75 36 77 11   eller     info@danolan.dk

    Denne webshop er e-mærket – naturligvis!    
  

Uldsengetøj FAQ

Hvorfor vælge uld fremfor alm dyne?

Når du vælger uldsengetøj, vil du opleve det at sove i uld, som en meget behagelig oplevelse, men måske også en stor følelsesmæssig omvæltning. Velvære for både krop og sjæl, og ikke mindst, for den der lider af muskelsmerter eller gigt. Oplev uldens specielle evne til at regulere kropstemperaturen, så du hverken sveder eller fryser. Din krop skal ikke bruge energi på at varme sengen op eller køle ned. Kroppen slapper af og finder hvile, og det giver en mere rolig og behagelig søvn. Desuden er uld fremragende, hvis du er allergisk overfor husstøvmider, da de ikke kan leve i uldsengetøj.

Uld indeholder lanolin der gør, at sengetøjet er selvrensende og hindrer snavs og støvmider i sengetøjet. Ulden opfanger fugten fra din krop 7 gange hurtigere end andre sengetøjsprodukter, og afgiver fugten gradvis. Derfor vil din hud aldrig føles fugtig når du ligger i uld. Ulden kan optage ca. 40 % fugt af sin egen vægt, uden at den føles fugtig og kold. Du slipper for at vaske sengetøj, der både koster tid, strøm og vand. På den måde kan man sige, at uld er mere miljørigtigt i forhold til andre sengetøjsprodukter.

Hvad skal jeg vælge? Dyne eller madras?

Fordelen ved både at have en uldmadras samt en ulddyne er, at din seng aldrig vil være kold at komme i. På den måde, undgår du spændinger og muskelsmerter. Hvis du generelt har det meget varmt, anbefaler vi en ulddyne. Hvis man derimod fryser meget, kan det anbefales at købe en uldmadras, da denne isolerer mod kulden nede fra.

Kan jeg vaske mit uldsengetøj?

Nej, vi anbefaler ikke at det bliver vasket, men derimod er det en god ide, at hænge det ud i den friske luft, støvsuge det indimellem, eller hvad med at lægge det ud i nyfalden sne. Det kan også tør-renses på specialiserede vaskerier. Uldens naturlige lanolin danner sammen med vores kropsfugt en slags sæbe, der er det bedste middel mod bakterier i sengen. På den måde vasker du sengetøjet, og bliver fri for husstøvmider, snavs og skimmelsvampe mens du sover. Et rent og sundt produkt at sove i for både store og små.


Hvor længe holder uldsengetøj?

Uldsengetøj kan nemt holde i mange år, hvis du blot holder det vedlige med støvsugning, luftning osv.

Skal jeg bruge sengelinned til mit uldsengetøj?

Nej, vi anbefaler ikke at du bruger sengelinned på dit uldsengetøj, da du ellers vil gå glip af alle de naturlige fordele ved at ligge i uld. Uldens naturlige lanolinindhold holder det rent for snavs og støv.

Bliver uldsengetøj ikke for varmt om sommeren?

Nej, uldsengetøj har den fantastiske evne, at den regulerer kropstemperaturen, så du hverken sveder eller fryser, men altid har det lige tilpas.


Hvilken type uldsengetøj skal man vælge?

Hvis du generelt fryser en del, vil vi anbefale dig en tæt dyne med uld på begge sider f.eks.: kamel, alpaca, eller luksus merino. Hvis du derimod sveder og generelt har det varmt, vil det være fint med f.eks. standard merino. Derudover skal man også gøre sig klar på, om man ønsker en meget tæt eller blød dyne, da der også er stor forskel på hver type.

Hvad er forskellen på de billige uldprodukter kontra de dyre?

De billige uldprodukter indeholder færre gram uld pr kvadratmeter (450 gram), og er mere grove i fibrene. De dyrere modeller indeholder flere gram uld på kvadratmeter (550 gram), er tættere vævet end de billige, hvilket gør dem tykkere og varmere generelt. Derudover er fibrene meget finere og mere blød end de billige typer. Derfor er det altid en god ide, at overveje, hvilket behov og ønsker man har, inden man køber uldsengetøj.