Magnetsmykker - spørgsmål og svar

Her kan du finde svar på alle ofte stillede spørgsmål omkring vores effektive og elegante magnetsmykker. Ønsker du at blive klogere på magnetterapiens virkning, de forventede resultater eller mulige bivirkninger så læs mere her. På denne side kan du også blive klogere på, hvilket magnetsmykke, der passer bedst til dine problemområder og behov. Vi ønsker at vejlede vores kunder bedst muligt, og giver dig derfor alle vores bedste råd til, hvordan du vedligeholder dine magnetsmykker, renser dem, opbevarer dem og holder dem pæne, så du kan få glæde af dem mange år ud i fremtiden. Find alle de vigtigste fakta om magnetsmykker lige her i vores FAQ.


Med et magnetsmykke kan du give dig selv en lokal magnetterapi hver eneste dag. Vi anbefaler at du placerer dit magnetsmykke, så tæt på det område du har problemer med. Har du f.eks. ømme fingre eller hævet fingre, har kunder tilkendegivet at et magnetarmbånd eller magnet ring har hjulpet. Døjer du med ondt i nakken eller ondt i hovedet, har kunder tilkendegivet, at en magnet halskæde eller et magnethjerte har hjulpet. Til uro i benene har vi god erfaring med brug af magnetankelkæder.

Virkningen af magnetsmykker

Magnetsmykker har hjulpet flere af vores kunder til et bedre immunforsvar og blodcirkulation. Det er en let, effektiv og ufarlig måde, hvorpå du kan give dig selv en værdifuld magnetterapi hver eneste dag. Bare tag magnetsmykket på, så er du i gang. Magnetsmykkerne kan bruges af mennesker i alle aldre. Ud fra kunders tilbagemelding virker magnetsmykker bedre til ømme og hævede led, ømme muskler og dårlig blodomløb end vores 5-terapi smykker, da magnetterapi kan øge blodcirkulationen i muskler og væv.

Det er de forudsætninger, som magnetsmykkerne skaber, som får kroppen til at genoprette sig selv og ikke selve magneterne. Med magnetsmykker kan blodcirkulationen øges og skabe mere ilt til cellerne, samt fjerne affaldsstoffer. Man skal minimum bruge magnetsmykker i 6 timer dagligt for at få effekt nok ud af magnetsmykket. Man kan sagtens bære sine magnetsmykker døgnet rundt og have magnetsmykket på i bad, dog ikke i klorvand og saltvand.

Reaktioner

Det er meget forskelligt, hvordan man reagerer på brugen af magnetsmykker. Reaktionerne kan allerede komme efter få timer eller først i løbet af nogle uger. Man kan i starten opleve træthed i kroppen. Dog kan man også opleve det modsatte, at man får mere energi i starten, og så trætheds reaktionerne kommer senere.

Trætheden skyldes udskillelse af affaldsstoffer. Få mennesker oplever utilpashed i starten, hvis de har en voldsom udrensning. Sker det, skal man drikke en masse vand for at hjælpe udrensningen på vej, og måske holde en dags pause med magnetsmykkerne, så kroppen lige får lidt mere tid til at fjerne affaldsstofferne, der er blevet frigivet.


Vedligeholdelse

Magnetsmykker bør rengøres en gang i mellem. Ved fysisk udfoldelse, fysisk arbejde, eller hvis man udskiller en del affaldsstoffer igennem huden, anbefaler vi at man rengøre sit magnetsmykke oftere. Rengøring foregår ved at man tager magnetsmykket af og tjekker bagsiden for smuds. Man vasker smykket med vand og evt. mild sæbe med en blød klud.

Hvis du udskiller en del affaldsstoffer, kan du ødelægge lakken oven på magneterne og bør derfor give magneterne ny lak efter behov, evt. klar neglelak.

Hvis du uheldigvis har fået bestilt et magnetarmbånd eller magnethalskæde i den forkerte længde, kan du blot returnere det, så justerer vi det uden beregning.

Advarsel

Vi anbefaler ikke magnetsmykker til folk med pacemaker, gravide samt folk med meget dårligt helbred, uden at de har rådført sig med deres læge. Ved meget dårligt helbred forstås, hvis man ikke kan tåle en forkølelse, influenza eller lignende, uden at det kan være livstruende.

Åbning af lås

Vi kan justere stramheden af låsen på dit magnetsmykke, hvis det skulle være nødvendigt. Træk i kanten ved viste pil. L_s_med_pil

Smykkets styrke

Når man vælger et magnetsmykke, er det vigtigste, at man kan lide magnetsmykket, og har lyst til at gå med det hele tiden. Hvis man køber et magnetsmykke kun på grund af styrken og virkningen, som man reelt set ikke har lyst til at gå med, ender det ofte med at magnetsmykket ligger i en skuffe derhjemme, hvilket gør at man aldrig vil få en effekt af det.

Alle vores magneter er Neodyme (Neodymium) magneter, hvilket er en magnet type der er ekstrem stærk og holdbar.

Vi opgiver styrken på alle vores magneter i Gauss. 2000 Gauss svarer f.eks. til 0,2 Tesla (1 gauss = 10-4 Tesla). Gauss er til for at beskrive og sammenligne styrken på magneter. Den opgivne Gauss er målt helt tæt på magneten. Hvis man har magneten 1 - 2 cm fra huden er Gauss styrken svagere. Man kan dog sagtens have f.eks. et magnetarmbånd til at sidde løst omkring armen, da der i de fleste magnetarmbånd er magneter hele vejen rundt og der er derfor altid nogen, der sidder helt tæt til huden.

Jo større magneterne er, jo større styrke har magneterne. Når magnetarmbåndet indeholder mange magneter, vil magnetarmbåndet også være stærkere. Man kan dog ikke ligge Gauss værdierne sammen, da Gauss blot er et udtryk for magnetens udstråling. Derfor er brede magnetarmbånd, med store magneter, der ligger tæt, stærkere end smalle magnetarmbånd, med små magneter. Mange af vores smalle magnetarmbånd har dog ofte tætsiddende magneter, hvilket kan udligne at magneterne ikke er så store. Et smalt magnetarmbånd er oftest pænt til en smal kvinde arm, mens et bredt magnetarmbånd passer godt til stærke mænd. Da kvinderne oftest er mindre end mændene, gør det heller ikke noget at armbåndet er lidt svagere, da der også er mindre krops masse at behandle.

Magnetfeltet i menneskehjernen er 10-9–10-8 gauss.
Jordens magnetfelt ved jordens overflade er 0,31 - 0,58 gauss.
Jordens magnetfelt i dens kerne er 25 gauss.

Selvom jordens Gauss styrke er "svag" er virkningen af den ikke at underkende, da "magneten" er enorm stor.


Magnetisme

Man har kendt til magnetisme helt tilbage til de gamle grækere, som fandt jernmalmen og brugte materialet til primitive kompasser, så de kunne orientere sig til søs. Alle magneter har en nord og en syd pol. Alt er i princippet styret af magnetisme, da alle atomers byggesten er magnetiske. Kernespartiklerne (neutroner og protroner) og elektroner virker som små stang-magneter. Jorden er også en stor magnet, med to magnetiske poler. Sydpolen og Nordpolen. Mellem polerne "bølger" de magnetiske feltlinjer ud fra sydpolen og i en kurve mod Nordpolen. Et kompas vil altid rette sig efter de magnetiske strømninger og derfor pege mod Nordpolen, uanset hvor man befinder sig. Det skal dog lige nævnes at Jordens nordpol fysisk set er en magnetisk sydpol, idet den tiltrækker magneters nordpol.

En magnetisk nordpol vil altid tiltrække en sydpol og to ensrettede poler vil altid frastøde hinanden. F.eks. vil to sydpoler altid frastøde hinanden. En magnet vil altid prøve at hænge fast i jern. Test f.eks. dit magnetsmykke på dit køleskab, hvis normale køleskabs magneter (magneter til opslagstavler) kan hænge, burde magnetsmykket også blive tiltrukket til køleskabet. Magneter kan ikke hænge på f.eks. messing, aluminium og rustfri stål.

Næsten alle vores magnetsmykker indeholder Neodyme magneter, som er stærke og meget holdbare magneter. De har en stor udstråling og er formet som en lille knap med en stærk nord og sydpol på de flade sider. Det er kun vores hæmatit magnetsmykker der ikke indeholder Neodyme magneter. Hæmatit indeholder jern og kan derfor gøres magnetisk. Det er en svagere magnet, dog er den naturligt skabt og billig at producere.

Man kan også lave magneter i bånd. Vi bruger f.eks. disse magnetbånd i vores magnetmadrasser.

Armb_nd_samling_011