Smykkets effektivitet

Når man vælger et magnetsmykke er det vigtigste at man kan lide smykket og har lyst til at gå med det hele tiden. Hvis man køber et smykke kun på grund af styrken og virkningen, som man reelt set ikke har lyst til at gå med, ender det ofte med at smykket ligger i en skuffe derhjemme, hvilket gør at man aldrig vil få en effekt af det.

Alle magneter i vores stål, titanium og kobber magnetsmykker er Neodyme (Neodymium) magneter, hvilket er en magnet type der er ekstrem stærk og holdbar. Magnetens effekt holder omkring 20 år, altså længere end selve smykket.

Vi opgiver styrken på alle vores magneter i gauss. 2000 gauss svarer f.eks. til 0,2 Tesla (1 gauss = 10-4 Tesla). Gauss er til for at beskrive og sammenligne styrken på magneter. Den opgivne gauss er målt helt tæt på magneten. Hvis man har magneten 1 - 2 cm fra huden er gauss styrken svagere. Man kan dog sagtens have f.eks. et armbånd til at sidde løst omkring armen, da der i de fleste magnetarmbånd har magneter hele vejen rundt og der er derfor altid nogen, der sidder helt tæt til huden.

Jo større magneterne er, jo større styrke har magneterne. Når armbåndet indeholder mange magneter, vil armbåndet også være stærkere. Man kan dog ikke ligge gauss værdierne sammen, da gauss blot er et udtryk for magnetens udstråling. Derfor er brede armbånd, med store magneter, der ligger tæt, stærkere end smalle armbånd, med små magneter. Mange af vores smalle magnetarmbånd har dog ofte tætsiddende magneter, hvilket kan udligne at magneterne ikke er så store. Et smalt armbånd er oftest pænt til en smal kvinde arm, mens et bredt magnetarmbånd passer godt til stærke mænd. Da kvinderne oftest er mindre end mændene, gør det heller ikke noget at armbåndet er lidt svagere, da der også er mindre krops masse at behandle.

Magnetfeltet i menneskehjernen er 10-9–10-8 gauss.
Jordens magnetfelt ved jordens overflade er 0,31 - 0,58 gauss.
Jordens magnetfelt i dens kerne er 25 gauss.

Selvom jordens gauss styrke er "svag" er virkningen af den ikke at underkende, da "magneten" er enorm stor.