Uldsengetøj

Vores sengetøj med lækker naturuld er en helt unik og behagelig oplevelse året rundt. Det kan ikke beskrives, men skal opleves på egen krop. Hos Danolan fører vi et bredt sortiment af dyner, puder og sengetøj i uld, som bidrager til at give din krop en ensartet temperatur hele natten lang. Da kroppen ikke skal bruge energi på at regulere sin varme, kan den fokusere på at slappe af og finde hvile. På grund af disse termiske egenskaber er naturuld et af de mest velegnede materialer til sengetøj. Dit uldsengetøj opfanger fugten fra din krop 7 gange hurtigere end andre sengetøjsprodukter, og derfor føler du dig aldrig klam og fugtig. Samtidig hindrer uldens høje indhold af lanolin alle former for snavs og støvmider i uldsengetøjet. Det gør det altid friskt og dejligt at ligge i. Opnå en fantastisk nattesøvn med uldsengetøj som virker temperaturregulerende både sommer og vinter. Det er ikke kun voksne der har gavn af uldsengetøj også børn har stor glæde af at sove med en ulddyne eller uldpude. Se vores udvalg af junior uldsengetøj her
Faldende orden

Varer 1-36 af 80

pr. side
Side

Uldens egenskaber

Helt tilbage til fårehyrdernes tid har mennesker foretrukket ulden som det bedste til beskyttelse mod kulde. Fårehyrderne brugte ulden til beklædning og sov under uldtæpper om natten, og på trods af at hyrderne færdedes ude året rundt i al slags vejr og tilbragte nætterne i primitive hytter, klarede de sig ude i naturen, takket være uldens fantastiske, isolerende egenskaber.

I vor moderne tid har ulden i en periode været fortrængt af mange forskellige syntetiske stoffer, men flere og flere vender tilbage til ulden, der som naturprodukt har så mange fortrin. Hustøvmider og skimmelsvampe kan ikke leve i uldsengetøj med lanolinindhold. Derfor kan uldsengetøj anbefales til personer, som ikke kan tåle husstøvmider/skimmelsvampe og har vejrtrækningsproblemer.

I din sved findes kaliumsalt, der sammen med vand (fugt) danner lud. Lanolinen danner sammen med lud - sæbe, og da sæbe jo er det bedste middel mod bakterier, vasker du faktisk uldsengetøjet, mens du sover i det. Lugtgener er der ingen af. Det vil sige, plejer det at lugte, når du sveder, forsvinder denne gene i forsæbningsprocessen, som denne kemiske proces bliver kaldt. Samtidig får du en dejlig blød hud, og du behøver næsten ikke at bruge hudcreme.

Uld kan ånde

Naturuld opfanger kropsfugten og afgiver den efterhånden til luften i soveværelset, 7 gange hurtigere end andre dyner. Det kalder man "at ånde" gennem ulddynen. Derfor bliver man aldrig våd af sved i uld, da fugtigheden kan slippe væk. Ulden kan optage ca. 40% fugt af sin egen vægt, uden at den føles klam og kold. Andre dyner tillader ikke på samme måde at lade fugten passere. Derfor skubber man den ofte af, når man sveder. Når en fugtig kropsdel på den måde bliver afkølet, kan der opstå problemer.

Uld kan stabilisere kropstemperaturen

Selv i kulde føler man sig straks varm, når man lægger sig i uldsengetøj. Uld isolerer så godt, at kroppen ikke afgiver unødvendig varme. Herved holder alt væv inkl. huden en høj temperatur, så der ikke opstår problemer i musklerne. Afslappede muskler giver bedre blodkredsløb, og tillader rygsøjlen at blive længere, så bruskskiverne kan ernæres og trække sig væk fra nerverødderne. Problemer i kroppen kan skyldes, at musklerne ikke får lov til at slappe helt af under søvnen grundet mangel på varme.

Uldsengetøj kan hjælpe dig til en bedre nattesøvn. Undersøgelser har vist, at hjerterytmen hos mennesker, der sover under en ulddyne, er markant lavere, 100% af tiden i forhold til mennesker, der ikke bruger uldsengetøj. Undersøgelserne viser også, at fugtighed på huden er markant lavere, 71% af tiden på mennesker, der sover med ulddyne, i forhold til folk, der ikke gør.

Uldsengetøj kan bruges med eller uden betræk. Normalt kan man ligge i uldsengetøj i flere år uden at vaske det p.g.a. uldens indhold af lanolin. Da ulden er god til at optage og afgive kroppens fugt til luften, vil det være for tørt til, at bakterierne vil kunne trives i det, dette gælder selvfølgelig også sengemider.

Woolmark

Hos Danolan sælger vi kun uldprodukter der er godkendt af den anerkendte Woolmark certificering, for at sikre en god kvalitet. Vi går ikke på kompromi med vores produkter, fordi vores kunder har fortjent de bedste produkter og et stort udvalg af dem. Ved at gå efter uldsengetøj og uldtøj som er godkendt af Woolmark, kan både du og vi sikre et produkt, der består af 100 % uld, og opfylder høje kvalitetsstandarder. 

Woolmark er det mest anerkendte mærke i tekstil- og beklædningsindustrien, der anvendes til at skelne varer fremstillet af ren ny uld. Det garanterer top kvalitet af naturlige uldprodukter. Danolans kvalitet er nøje testet og garanteret af AWI (Australian Wool Innovation).

Woolmark varemærket blev lavet i 1964 af Francesco Soroglia, en italiensk kunstner, og introduceret på markedet det samme år hos den Internationale Wool Sekretariat, en organisation grundlagt i 1936 af fåreavlere fra Australien, Sydafrika og New Zealand. I 1997 blev det Internationale Wool Sekretariat omorganiseret og vedtog et nyt navn: The Woolmark Company, og fortsatte som ejer af mærket indtil 2007. I 2007 blev Woolmark Company overtaget of AWI, som nu er juridisk ejer of Wool varemærket.

Australsk Wool Innovation fremmer uld på verdensplan ved at igangsætte forskning og udvikling, organisere reklame- og markedsføringskampagner, og fastlæggelse af kvalitetsnormer for 100 % uld produkter og uld blandinger. Retten til at mærke produkter med Woolmark varemærket er begrænset til producenter, som har fået Woolmark licens, og deres produkter opfylder strenge krav til kvalitet standarder fastsat af AWI.

Når du køber uld produkter, så se altid efter om det har Woolmark mærket, hvilket betyder, at produktet er af bedste kvalitet og garanterer for indhold af 100 % ren ny uld.

Woolmark_m_rke

Du kan selv kontrolere kvaliteten

Man skal være opmærksom på, om uldproduktet er i ren kvaliteten eller iblandet kunstigt uld. Ægte uldkvaliteter bærer det internationale uldmærke som garanti for, at det drejer sig om en ægte vare.

En anden måde at vurdere uldkvalitet på, er at se ulden i et skarpt lys. Skinner eller nistrer ulden, er det uden tvivl et mixed produkt, som det kaldes. Man kan evt. også rive nogle uldhår af produktet og brænde det af. Lugter det af hår og bliver til aske, er det uld. Hvis det derimod smelter sammen til en klump, er der iblandet kunststof eller er rent kunststof.

Prisen kan også give et fingerpeg, idet kunststof uld normalt er meget billige produkter, mens ægte uld af god kvalitet ligger ret højt i pris.

Selvom ulden er ægte, er de tråde ulden er vævet ind i af kunststof, og det uanset hvilket fabrikat det drejer sig om. Disse tråde er kroppen dog ikke i kontakt med, før ulden efter mange års brug måske er slidt væk. Bomuldstråde kan ikke bruges, da de efterhånden ville mørne, hvorved ulden ville falde fra hinanden. Ligeledes kan uldprodukternes kantbånd være af kunststof af samme grund.

ALT vores merino uld er mulesing fri

Hos Danolan sælger vi kun uld der kommer fra avlere der har fokus på dyrenes trivsel og helbred. Derfor er alle vores produkter mulesing fri. Vores kunder skal kunne nyde dejlige kvalitets produkter velvidende om at dyrene, som har produceret ulden, har haft det godt.

Hvad er mulesing?

Mulesing er et indgreb, der primært laves på Merino får fra Australien. Man fjerner hud på bagdelen af fåret for at forhindre fluer i at lægge deres æg i hudfolderne. Merinofåret er i Australien plaget af disse fluer på grund af landets fugtige og varme klima året rundt. Når æggene klækker i fårets hudfolder æder laverne sig ind i fåret krop, hvilket i værste tilfælde ender med døden.

Skal jeg bruge sengelinned til mit uldsengetøj?

Nej, vi anbefaler ikke at du bruger sengelinned på dit uldsengetøj, da du ellers vil gå glip af alle de naturlige fordele ved at ligge i uld. Uldens naturlige lanolinindhold holder det rent for snavs og støv.

Bliver uldsengetøj ikke for varmt om sommeren?

Nej, uldsengetøj har den fantastiske evne, at den regulerer kropstemperaturen, så du hverken sveder eller fryser, men altid har det lige tilpas.

Hvilken type uldsengetøj skal man vælge?

Hvis du generelt fryser en del, vil vi anbefale dig en tæt dyne med uld på begge sider f.eks.: kamel, alpaca, eller luksus merino. Hvis du derimod sveder og generelt har det varmt, vil det være fint med f.eks. standard merino. Derudover skal man også gøre sig klar på, om man ønsker en meget tæt eller blød dyne, da der også er stor forskel på hver type.