Woolmark

Her kan du læse mere om den anerkendte Woolmark certificering, som alle vores uldprodukter har. Ved at gå efter uldsengetøj og uldtøj som er godkendt af Woolmark, kan både du og vi sikre et produkt, der består af 100 % uld, og opfylder høje kvalitetsstandarder. Denne sides formål er at forklare Woolmark certificeringsmærket, og samtidig vejlede dig og give dig redskaberne til selv at kunne kontrollere kvaliteten af dine uldprodukter. Hvis sidder inde med flere spørgsmål omkring vores uldprodukter, kan du altid træffe en af vores kompetente medarbejdere på tlf. 75 36 77 11 eller mail info@danolan.dk. Vi håber, du vil finde læsningen interessant.

Hos Danolan sælger vi uldprodukter der er godkendt af Woolmark, for at sikre en god kvalitet. Vi går ikke på kompromi med vores produkter, fordi vores kunder har fortjent de bedste produkter og et stort udvalg af dem.

Woolmark er det mest anerkendte mærke i tekstil- og beklædningsindustrien, der anvendes til at skelne varer fremstillet af ren ny uld. Det garanterer top kvalitet af naturlige uldprodukter. Danolans kvalitet er nøje testet og garanteret af AWI (Australian Wool Innovation).

Woolmark varemærket blev lavet i 1964 af Francesco Soroglia, en italiensk kunstner, og introduceret på markedet det samme år hos den Internationale Wool Sekretariat, en organisation grundlagt i 1936 af fåreavlere fra Australien, Sydafrika og New Zealand. I 1997 blev det Internationale Wool Sekretariat omorganiseret og vedtog et nyt navn: The Woolmark Company, og fortsatte som ejer af mærket indtil 2007. I 2007 blev Woolmark Company overtaget of AWI, som nu er juridisk ejer of Wool varemærket.

Australsk Wool Innovation fremmer uld på verdensplan ved at igangsætte forskning og udvikling, organisere reklame- og markedsføringskampagner, og fastlæggelse af kvalitetsnormer for 100 % uld produkter og uld blandinger. Retten til at mærke produkter med Woolmark varemærket er begrænset til producenter, som har fået Woolmark licens, og deres produkter opfylder strenge krav til kvalitet standarder fastsat af AWI.

Når du køber uld produkter, så se altid efter om det har Woolmark mærket, hvilket betyder, at produktet er af bedste kvalitet og garanterer for indhold af 100 % ren ny uld.

Woolmark_m_rke

Du kan selv kontrolere

Man skal være opmærksom på, om uldproduktet er i ren kvaliteten eller iblandet kunstigt uld. Ægte uldkvaliteter bærer det internationale uldmærke som garanti for, at det drejer sig om en ægte vare.

En anden måde at vurdere uldkvalitet på, er at se ulden i et skarpt lys. Skinner eller nistrer ulden, er det uden tvivl et mixed produkt, som det kaldes. Man kan evt. også rive nogle uldhår af produktet og brænde det af. Lugter det af hår og bliver til aske, er det uld. Hvis det derimod smelter sammen til en klump, er der iblandet kunststof eller er rent kunststof.

Prisen kan også give et fingerpeg, idet kunststof uld normalt er meget billige produkter, mens ægte uld af god kvalitet ligger ret højt i pris.

Selvom ulden er ægte, er de tråde ulden er vævet ind i af kunststof, og det uanset hvilket fabrikat det drejer sig om. Disse tråde er kroppen dog ikke i kontakt med, før ulden efter mange års brug måske er slidt væk. Bomuldstråde kan ikke bruges, da de efterhånden ville mørne, hvorved ulden ville falde fra hinanden. Ligeledes kan uldprodukternes kantbånd være af kunststof af samme grund.