Magnetismes historie

Magnetismens historie er fascinerende, og går mange år tilbage i tiden. Her på siden har vi sammenfattet en tekst, der tager dig gennem magnetterapiens rejse fra at blive brugt af kinesiske akupunktører ca. 2000 år f.Kr. til i dag, hvor magnetterapi er en udbredt og anerkendt behandlingsmetode, som udføres både professionelle og private. Hos Danolan er vi vilde med magnetisme, og fører derfor et bredt udvalg af magnetprodukter, der genskaber kroppens naturlige balance, og aktiverer dens selvhelbredende kræfter. Læs mere om magnetismens historie lige her på siden og tag evt. et kig på vores spændene sortiment af magnetsmykker og magnetmadrasser når du er færdig.

Brug af magnetisme er dokumenteret i historien af flere kulturer. Det første brug er noteret i kinesiske papirer (omkring år 2000 før Kristus) om brugen af magnetisme sammen med akupunktur. Gamle hindu, ægyptiske, persiske og tibetanske skildringer henviser til brugen af magnetsten. Cleopatra har efter sigende båret en magnetsten på hendes pande for at forhindre ældning. For længe siden var jorden omgivet af et meget stærkere magnetisk felt end i dag. I løbet af de sidste 155 år er kraften af det magnetiske felt – af forskere - blevet observeret aftagende. Forskere har også observeret, at større hvirveldyr er uddøde pga. det aftagende magnetiske felt. Dette blev fastslået ud fra undersøgelser af havbunden. Det aftagende magnetiske felts betydning for menneskers helbred blev opdaget, da de første kosmonauter oplevede knogle-kalcium tab og muskelkramper, mens de befandt sig uden for jordens magnetiske felt i en længere periode.

Da man placerede et kunstigt magnetfelt i rumkapslen opretholdt kosmonauterne deres helbred. Magnetfelt mangel syndromet blev identificeret i Japan sidst i 1950érne. Det karakteriserede sig ved tab af energi, generel smerte og pine, hyppig hovedpine, svimmelhed o.s.v. Disse symptomer ligner kronisk træthedssyndrom. Symptomerne af magnetfelt mangel syndrom blev lindret af et udenom kroppen anbragt magnetfelt. Mennesket har levet med jordens magnetisme altid. Målinger viser, at denne magnetisme svinder og måske vil forsvinde helt i nogle hundreder år, hvorefter den vender tilbage igen. Dette fænomen betegnes polvending. Forskning har vist, at mennesker og dyr ikke kan leve uden denne magnetisme, de pådrager sig alvorlige sygdomme, som ellers kunne være undgået. Astronauter har kunstige magnetfelter i deres seng, da der ikke er noget magnetfelt i det ydre rum.

3 forskellige magnetfelter

Det første er det sunde, naturlige jordmagnetfelt som vi har levet med i mange år og ikke kan eksistere uden. Det andet er det, der opstår via vores fjernsynsapparater, radiosignaler og EDB-skærme, disse er meget usunde magnetfelter. Det tredje er det terapeutiske magnetfelt, der er udviklet af læger og forskere. Denne form for behandling kaldes magnetterapi. De pulserende felter, der bruges mest har bølger i lavfrekvensområdet, hvilket er ligesom de målbare felter som mennesker og dyr selv frembringer.