Uldtyper

Du vil elske dit uldsengetøj året rundt, da det både er dejligt lunt om vinteren og behageligt tempereret om sommeren. Et sæt uldsengetøj holder i mange år, og derfor bør du overveje nøje, hvilke krav du stiller til dit uldsengetøj. Uldtyper fås i forskellige blødheder og temperaturer til ethvert behov. Har du tendens til at svede, kan du få et kølende uldsæt, men har du derimod tendens til at fryse, kan du få et varmere uldsæt. Her på siden kan du læse meget mere om de forskellige uldtyper, som vi fører her på webshoppen og dermed finde frem til det helt rette uldsengetøj til netop dig.

Hvilken uld er bedst til dig?

Uldsengetøj føles dejlig lunt om vinteren og behageligt tempereret om sommeren. Uld fås i forskellig blødhed, men også i forskellige temperature, så ham der altid har det varmt kan få et kølende uldsæt, mens kvinden der altid fryser kan få et varmere uldsæt. Et sæt uldsengetøj holder i mange år, så overvej nøje, hvilke behov du har og hvilke krav du stiller til dit sæt uldsengetøj.

Standard Merino

Denne uldtype er behagligt ventilerende og den billigste uld der kan fås. Dette gør dog ikke kvaliteten dårlig. Standart Merino uld er forholdsvis tæt og kort i ulden. Standart Merino sengetøj kan især anbefales til mennesker, der tit får det for varmt, når de sover. Derfor er ulden også især god, hvis man har gigt, da temperaturen under ulddynen er den samme igennem hele natten. En ulddyne er god, hvis man tit har det for varmt, når man sover og derfor smider dynen af. Hvis man frysermeget kan det anbefales at købe en uldmadras, da denne isolere mod kulde nedefra. Ulden er 100% naturlig merino uld og indeholder 400g merino uld pr. kvadratmeter.

Luksus Merino

Denne samling blev skabt med den mest delikate uld, specielt udvalgt fra Merino får opdrættet under de særlige klimatiske betingelser i Australien, hvor nætterne er kolde og dagene varme. Mens du sover, blødt hyldet ind i Nobel Australsk Merino sengetøjs kollektion, vil du opleve en mild varme, som forbedrer blodcirkulationen og lindrer gigtsmerter. Lanolinen i ulden beskytter stoffet mod snavs, samt forhindrer spredning af bakterier. Dette er en kollektion skræddersyet til folk, der værdsætter enkelhed og sundhed. Ulden er længere og finere end den europæiske merino uld. Ulden er 100% naturlig merino uld og indeholder 500g merino uld pr. kvadratmeter.

Økologisk Merino

Alle associerer New Zealand med sit rene landskab, sine smukke bjergkæder og dens græssende får. Ulden fra New Zealandske får har gode isolerende egenskaber og giver fremragende beskyttelse mod kulden. Det er fleksibelt og holdbart og først og fremmest er det fremstillet af økologisk opdrættet får. Denne økologiske Merino uld er kort, tæt og blød i ulden. Du får her et kvalitets produkt fyldt med 100% ren uld produceret helt naturligt.

Kashmir

Kashmir er et af verdens mest eksklusive og eftertragtede rå tekstiler. Ulden, der kommer fra Kashmir geder, der opdrættes i Himalaya-regionen, er fremstillet ved håndkraft kæmning en gang om året. Kashmir produkter har en uovertruffen blødhed og holdbarhed. Et sæt af Nobel Kashmir sengetøj vil holde dig varm og absorberer overskydende fugt, mens ekstraordinær blødhed vil give dig den skønneste nattesøvn. Ulden indeholder 550g uld pr. kvadratmeter. Det er en blanding af den bedste kvalitets Merino uld og Kashmir uld. Merino uldens fibre ligner Kashmir til forveksling i blødhed.

Kashmir uld i Diamant kvalitet er lavet af den fineste og blødeste uld. Når man køber Diamant kvalitet, får man den absolut bedste kvalitet.

Prestige Kashmir uld er god uld til en god pris. Prestige uld er blødt, dog kortere end Diamant kvaliteten.

Kamel

Kamelens uld er et bevis på dens tilpasning til livet i de ekstreme forhold i ørkenen, til beskyttelse mod kulde om natten og forebygge overophedning under usædvanligt høje temperaturer om dagen. Kamel ulden er kort, ekstrem tæt og meget fin, hvilket gør den utrolig blød. Den er hårdfør overfor snavs og slid. I det hele taget er det et produkt, der holder rigtig mange år. Kamelen er varmere end normal uld og anbefales derfor til dig der ofte fryser. Ulden indeholder 560g uld pr. kvadratmeter. Det er en blanding af den bedste kvalitets Merino uld og Kamel uld.

Kamel i Diamant kvalitet er til den kræsende bruger, der kun ønsker det bedste. Her er der kun brugt den fineste og blødeste kamel uld.

Kamel i Prestige kvalitet er normal god uld, dog stadig med Kamelens gode egenskaber. Ulden er kort og blød.

Alpaca

Uld fra Alpaca, som hovedsagelig opdrættes i Andesbjergene i Peru og Bolivia, er meget elastisk og stærk, med fremragende termiske egenskaber. Alpaca ulden er til dig der elsker usædvanlig varme, da dette produkt er væsentlig varmere end normal uld. Ulden er dejlig blød, samtidigt med at den er kort og meget tæt. Dette gør at den også er nem at vedligeholde og vil holde sig pæn i mange år.

Alpaca i Diamant kvalitet indeholder kun den bedste uld og er derfor super blød og i fantastisk kvalitet.

Alpaca i Prestige kvalitet er normal god uld. Kort, tæt og blød uld med Alpacaens gode egenskaber.

Se hele vores udvalg af uldsengetøj her