Magnetfelter - Hvad er magnetfelter og hvordan påvirker de os?

af William Pawluk M.D.

Her hos Danolan taler vi meget om jordens magnetfelter, deres indflydelse på vores helbred, og hvorfor vi er så afhængige af dem. Til dig som har lyst til at vide mere om dette, har vi lavet denne side. Her kan du læse mere om jordens magnetfelter, som gennemtrænger kroppen, og efterlader os mennesker fulde af magnetiske felter. Dermed kan du blive klogere på den teori, som ligger bag vores store sortiment af magnetsmykker, magnetmadrasser og andre magnetprodukter. Læs mere lige her på siden og kontakt os endelig hvis du har spørgsmål på [email protected].

Menneskets krop flyder i et hav af magnetfelter fra jorden, månen, solen og fra andre galaksefelter. Kroppen er fuld af magnetiske materialer. Hver enkel celle og atom i kroppen er en lille magnetisk dynamo. Kroppens magnetfelter - som er meget svage, er blevet målt med et apparat kaldet SQUIDS. Jordens magnetfelt er 100.000 gange kraftigere end kroppens. Vi er så afhængige af jordens magnetfelter at kosmonauter, der opholder sig i rummet i længere tid, behøver kunstige magnetfelter for at opretholde helbredet.

Magnetfelter gennemtrænger kroppen som var det luft. Intet i kroppen står i vejen for magnetfelter. Kroppen består af 70% eller mere vand, som ikke minimerer eller blokerer magnetfelter. En kraftig magnet, der bliver holdt på den ene side af en hånd, kan sagtens aflede en kompasnål på den anden side af hånden. SQUIDS-måleapparatet viser, at væv udsat for magnetisme har forhøjede magnetiske værdier i nogen tid efter påvirkningen. Forskellige typer af magneter skaber disse effekter. Dette gælder også permanente magneter så som flade magnetbånd (som i magnetsengetøj) og elektromagneter af forskellig art, herunder MRI maskiner og udstyr til måling af nerve-impulser.

Nogle akupunktører bruger permanent magneter, fordi de er smertefrie at bruge, og fordi virkningen fortsætter efter en behandling. Mens - en studerende i akupunktur - (læge) fortæller: Jeg lavede forsøg på mig selv med to af de kraftigste akupunktur-magneter, jeg kunne få. I to forskellige forsøg følte jeg en tydelig summende fornemmelse i mit bryst og underliv. Nogle gange stimulerede jeg to akupunktur-meridianer, hvilket beviste, at magneter har en signifikant effekt på akupunkturpunkter og meridianer. Jeg samarbejdede også med en lægekollega, som havde et følsomt elektrisk testudstyr. Vi var i stand til at måle, at magneter forøger energistrømmen (chi) langs en meridian på hånden. I min praksis bruger jeg nu hyppigt magneter i stedet for nåle.