Uldhovedpude

Naturuld har fantastiske egenskaber, som du kan opleve her i vores brede udvalg af uldpuder. Her finder du uld-hovedpuder i forskellige kvaliteter, størrelser og grader af blødhed. Udvalget byder blandt andet på puder i kashmir, merinould og bomuld, og pudefyld i adskillige faste og granulerede varianter. Uanset om du søger en dejlig hovedpude i uld eller en renlig og selvrensende pyntepude i uld, så finder du det her hos Danolan. Pudens hårdhed og støtte kan tilpasses individuelt ved at regulere pudefyldet. Køb solide, bløde og sunde kvalitetspuder i uld lige her i vores store udvalg.
Faldende orden

21 varer

pr. side

Sådan vasker du din uldpude

Det er super nemt at vaske din uldhovedpude. De fleste af vores uldpude fyld kan også vaskes. Se nedenfor for at læse nærmere omkring det enkelt type hovedpude fyld. Når hovedpude fyldet er taget ud kan uldbetrækket vaskes ved 30 grader på uldvask i vaskemaskinen, med enten uldsæbe eller vaskemiddel egnet til sarte tekstiler. Uldbetrækket skal derefter hænges til tørre da det ikke tåler tørretumbler. Du kan læse meget mere om vask af uldsengetøj her.

Hvad er forskellen på de forskellige typer hovedpude fyld?

Fiberfyld - en allergivenlig pude

Hvis familien har en allergiker, er det oplagt at vælge puder med fiberfyld. De kan nemlig vaskes og tumbles igen og igen uden at miste deres blødhed og isolerings evne. Polyester fibre binder ikke fugt og tørre hurtigt, hvilket gør at der ikke er grobund for skimmelsvamp. Fiberfyldet kan nemt tages ud af uldhovedpuden og tåler fint både vask og tørretumbler. 

fiberfyld_40x60_2_lille

Latex spaghetti - en kølende hovedpude

Latex fremmer uldens virkning, da det har lignende egenskaber. Latex er et naturprodukt, der nemt kan aflede varme og fugtighed væk fra kroppen, så man undgår overophedning. Latex fyldet er formet som spaghetti, hvilket gør den ekstra ventilerende. Under bearbejdningen forbliver latex åbent i sin celler struktur og det opnår derved en særlig åndbarhed og fasthed. Latex er kendt for at bevare formen i årevis og er derfor også en relativ fast hovedpude.

Boghvede - en fast og naturlig hovedpude

Med boghvede i din uldpude får du en fast hovedpude, der er ventilerende og nem formbar. Boghvede er en oldgammel, vildtvoksende kulturplante fra Manchuriet. Fra 5. - 8. århundrede udbredt i Kina og Japan. Kom til Mellemeuropa i Middelalderen og via hollandske havnebyer blev den kendt i Nordtyskland. Størst udbredelse og anvendelse i det 17. og 18. århundrede. Boghvede var et vigtigt fødekilde, som i 1800-tallet blev afløst af kartoflen, der gav større og mere ensartet udbytte på grund af større robusthed. Boghvedeskallerne blev desuden anvendt som brændsel, i madrasser som aflastning mod liggesår og til andre isolerende formål. Boghvede blev også brugt til at holde spædbørnene tørre og varme på et underlag af boghvedeskaller. 

Boghvedeskaller_lav_40x60_2_lille

The pillow compact - en ergonomisk hovedpude

The Pillow – den ortopædiske hovedpude specielt til dig, der har varige skader i nakke eller ryg. Det kan f.eks. være – slidgigt, spondylose, skoliose, piskesmæld og diskusprolaps, men også, hvis du har kæbesmerter, muskelinfiltrationer eller tendens til snorken.

Den specielle 3-deling sikrer at nakke og hoved bliver støttet på den helt rigtige måde, uanset om du ligger på ryggen eller på siden. Ligger du på ryggen falder hovedet let bagover, så nakkehvirvlerne strækkes og adskilles let. Derved slappes musklerne af, smerterne lindres, og du får en god søvn. Ligger du på siden, skal du over på en af de to sidestykker, der er tykkere end midterstykket. Du skal nemlig have så meget støtte under kinden, at nakke og ryg ligger i samme vandrette plan.

Den forreste del af The Pillow har form som en cylinder, der sikrer at puden bliver holdt på plads helt op til skuldrene. Det sikrer en korrekt hvilestilling hele natten – hver nat. Virkningen af The Pillow er klinisk dokumenteret.

Vedligehold:

The Pillow holder i årevis, helt op til 10 år. Beskyt puden mod direkte sollys og brug pudebetræk det forlænger levetiden. the_pillow_compact_40x60_2_lille